Na tržištu postoji mnogo platformi za e-trgovinu koje vam omogućavaju višejezično prikazivanje vaše WooCommerce trgovine, pri čemu je WordPress s WooCommerce dodatkom jedan od najpopularnijih. Iako WordPress podrazumevano ne pruža višejezičnu podršku, trgovinu možemo lako učiniti višejezičnom.

Kada postignete lokalni uspeh, širenje vaše firme u druge zemlje prirodno je sledeći korak. Stvaranje višejezične WooCommerce trgovine može vam pomoći da prodrete na nova međunarodna tržišta i pronađete kupce koji inače ne znaju za vaše ponude.

Za postavljanje višejezične trgovine WooCommerce biće vam potrebne dve stvari: WooCommerce na vašoj WordPress web lokaciji i dodatak za prevod.

Zašto biste trebali da koristite višejezični dodatak WooCommerce s WPML?

WPML tim je proizveo WooCommerce Multilingual, namenski dodatak za upravljanje prevodima WooCommerce proizvoda. Dolazi s preko 60 jezika koje možete izabrati i dodati u svoju e-trgovinu.

Da biste pružili potpunu podršku vašoj WooCommerce višejezičnoj trgovini, morate instalirati WooCommerce višejezični dodatak. WooCommerce Multilingual je prilagođen WooCommerce rešenju za višejezične e -trgovine WordPress stranica.

Montaža

Da biste instalirali dodatak, idite na zvaničnu web lokaciju WPML dodatka, izaberite plan i instalirajte ga. Nakon što ga instalirate moraćete da ga konfigurišete. Kada to učinite, vaša WooCommerce trgovina je spremna za prevod – to možete učiniti pomoću WPML dodatka na jedan od dva načina:

Opcija 1: Za prevođenje materijala koristite sistem za upravljanje prevodima.

Kao što znate, kvalitet je važan i to morate imati na umu prilikom prevođenja vaše web stranice. Upravljajte čitavim prevodom pomoću dodatka za upravljanje prevodima dodataka.

  • Za početak idite na kontrolnu tabelu prevoda.
  • Nakon toga, izaberite sadržaj koji želite da prevedete.
  • Izaberite opciju za prevod.
  • Poslednji korak je da kliknete na dugme „dodaj izabrani sadržaj u korpu za prevod”.

Vaš sadržaj je sada uspešno preveden.

Opcija 2: Ručno prevedite sadržaj.

Možete prevesti svoj sadržaj bez zahteva za dodatak za upravljanje prevodom pomoću ručne metode. Da biste preveli i ažurirali svoj sadržaj, jednostavno otvorite kontrolnu tablu i koristite ikonu plusa i ikonu dodataka.

Koje su prednosti korištenja WooCommerce višejezičnog dodatka s WPML?

Upotreba višejezičnog dodatka WooCommerce s WPML ima brojne prednosti. To je dodatak za WordPress koji vam omogućava prevođenje WooCommerce proizvoda koje su kreirali WPML programeri.

Pruža punu podršku vašoj WooCommerce višejezičnoj trgovini nakon instalacije. Takođe vam omogućava da upravljate raznim informacijama vezanim za proizvode, kao što su:

  • Pojedinačne informacije o proizvodu
  • Prevodi produktnih kategorija
  • Prevodi proizvodnih oznaka
  • Atributi proizvoda

To je to!

Istina je da ne postoji bolji način za proširenje vašeg dosega na tržištu od postavljanja višejezične WooCommerce trgovine. Ne samo da će vam prevođenje vaše trgovine i pružanje lokalizovanog sadržaja pomoći da privučete nove kupce, već će vam pomoći i da povećate svoj doseg i prodajni potencijal.

Imate li još pitanja? Kontaktirajte nas na info@kjtranslations.rs ili preko donjeg obrasca.