Svoju web stranicu možete otvoriti novim korisnicima i tržištima pored poboljšanog iskustva gledanja koji dolazi s prevođenjem. To može značiti porast broja obožavalaca, prodaje, preuzimanja i drugih pokazatelja, u zavisnosti od vaših ciljeva.

Ova funkcija je posebno korisna ako se vaša web stranica ili preduzeće bavi širokim spektrom zemalja ili ako se nalazi u zemlji s brojnim službenim jezicima (npr. Kanada, gde su i francuski i engleski službeni jezici).

Šta je Weglot?

Weglot je dodatak za prevod WordPress-a koji se lako integriše s vašom web stranicom, kompatibilan je s WordPress temama i dodacima i pruža prijateljsko sučelje za pojedince koji žele brzo i lako prevesti svoju web stranicu.

Weglot prepoznaje sadržaj vaše stranice (uključujući stavke izbornika) i automatski prevodi na jezik koji navedete kada se instalira i aktivira. Zatim možete da održavate prevode svoje web stranice putem kontrolne table u Weglot oblaku (za to će vam trebati Weglot nalog) pomoću vizuelnog uređivača, koji vam omogućava da po potrebi vršite ručne izmene prevoda.

Vodič korak po korak:

  1. Za početak idite u imenik dodataka WordPress.org i preuzmite, instalirajte i aktivirajte Weglot Translate dodatak.
  1. Sledeći korak je dobivanje API ključa, koji besplatno možete dobiti kreiranjem Weglot naloga. Pojaviće se vaš API ključ, zajedno s vezom do vaše kontrolne table. Na to ćemo se vratiti kasnije, ali za sada, kopirajte vaš ključ i vratite se na svoju WordPress stranicu.
  1. Bićete preusmereni na stranicu za podešavanje prevoda nakon što kliknete na novu opciju Weglot u vašem WordPress administratoru. Pomoću ove stranice možete napraviti nove prevode za svoju web lokaciju i odlučiti kako će se pojaviti u WordPress -u.
  1. Počnite tako što ćete zalepiti svoj API ključ u prvo polje, a zatim počnite da radite na svom prvom prevodu. Odaberite jezik svoga biranja kao odredišni jezik, a originalni jezik postavite na engleski.
  1. Sledeći odeljak vam omogućava da prilagodite izgled birača jezika na svojoj web stranici. Možete prilagoditi njegov dizajn, kao i mesto na kome se podrazumevano pojavljuje na vašim stranicama.
  1. Na kraju, možete odrediti izuzimanja kako biste ograničili prevode na određena područja vaše web stranice.  Kada završite, kliknite na dugme Sačuvaj promene i vaša web stranica će biti višejezična! Da biste videli rezultat, idite na svoju Web stranicu i potražite selektor koji ste napravili.

To je to!

Možda će biti teško prevesti vašu web stranicu na brojne jezike, posebno ako sami niste višejezični. Međutim, koristeći dodatak Weglot Translate, možete lako izgraditi web stranicu koja ima sve prednosti udovoljavanja strancima bez vremena i truda.

Odvojite malo vremena da razmislite o jezicima od kojih će vaša web stranica imati koristi, a zatim koristite Weglot Translate za brzo dodavanje prevoda na vašu stranicu!

Imate li još pitanja? Kontaktirajte nas na info@kjtranslations.rs ili preko donjeg obrasca.