U ovom blogu pokazat ćemo vam kako koristiti Polylang dodatak za brzo uspostavljanje višejezične WordPress stranice. Polylang omogućava izradu višejezičnih web stranica. Na bilo kom jeziku možete da pravite i uređujete prevode svojih stranica i postova.

Šta je zapravo Polylang?

Polylang je WordPress dodatak koji omogućava da napravite dvojezičnu ili višejezičnu web stranicu. Možete dodati neograničen broj jezika i ručno ili pomoću sistema za upravljanje prevodima prevesti sadržaj vaše web stranice (članke, stranice, kategorije, oznake, vidžete, izbornike, prilagođene vrste postova, taksonomije, URL -ove itd.).

Vodič korak po korak

  1. Instaliranje i aktiviranje Polylang dodatka je prvi korak.
  2. Da biste konfigurisali dodatak, idite na Jezici> Jezici nakon što bude aktiviran.
  3. Na stranici s jezičkim postavkama postoje tri kartice. Kartica „Jezici” je prva.
  4. Ovde ćete navesti jezike koje ćete koristiti na svojoj web stranici. Moraćete da navedete podrazumevani jezik, kao i sve druge jezike dostupne korisnicima na vašoj web stranici.
  5. Prebacite se na karticu „Prevodi nizova” nakon dodavanja jezika. Morate prvo prevesti naslov i opis stranice pre nego što izaberete format datuma i vremena.
  6. Sledeći korak je da odete na Jezici » Podešavanja. Na ovoj stranici možete konfigurisati jezičke SEO prilagođene URL postavke.
  7. Kada završite, kliknite na dugme Sačuvaj Promene kako biste ih sačuvali.
  8. Nakon što sve sačuvate, idite na svoju početnu stranicu, na kojoj bi sada trebalo da vidite veze do izbornika zaglavlja, kao i zastavice za promenu prevoda jezika na web lokaciji.

To je to!

Polylang je sila koja se treba proceniti kada su u pitanju prevodi. Sadrži sve što vam je potrebno da svojoj web stranici date višejezičnu moć.

Killer višejezične WordPress web stranice jedina je bolja stvar od killer stranice. Zadržavate sve prednosti svog napornog rada, ali takođe imate priliku da dosegnete veću publiku nego što biste ikada mogli postići jednim jezikom.

Imate li još pitanja? Kontaktirajte nas na info@kjtranslations.rs ili preko donjeg obrasca.